2015. május 6., szerda

A legjobb rúdtáncos dokumentumfilmek

A rúdtánc egyre nagyobb teret nyer világszerte és hazánkban egyaránt. Ezzel egy ütemben elterjednek különböző művészeti formák illetve növekedésnek indulnak a hozzá kapcsolódó iparágak. 
Egyre több fotós fényképezi a rúdtáncosokat, divattervezők változatos és érdekes ruhákat álmodnak meg a versenyzőknek és a sport szerelmeseinek, illetve egyre több rúdtáncosokról szóló film forog.Az alábbiakban megosztom veletek a legjobb rúdtáncos mozikat és előzeteseket.

5 Minutes with Ming (5perc Minggel)

Az 5 perc Minggel egy rövid dokumentumfilm egy Amszterdamban élő kínai orvostanhallgató lányról, aki átlagos életet él, mint más normális ember. A filmet Stefanie Suchy rendezte, az interjút Laura Posdziech készítette.


Pole Dancer (Rúdtáncos)

A rendezők többet szerettek volna megtudni erről az új táncformáról, amit sokan még ma is az éjszakai élet jelképeként emlegetnek. Mások viszont határozottan állítják, hogy csakúgy mint egyéb táncok a rúdtánc is egyfajta művészi kifejezési forma.
A filmkészítő csapat neve Rua da Rosa, az alkotók José Castro Caldas és Pedro Miguel Oliveira.


Starfish (Tengeri csillag)

A Tengeri csillag azt kutatja, mi történik, ha egy klasszikus balerina belecsöppen a rúdtánc világába. A produkció Ben Luther nevéhez fűződik, a főbb szerepekben pedig olyan sztárokat láthatunk, mint Elena Gibson, Stephanie Salgren, Rebecca Labbé, Morton Eggert, Lucien Massot…


Blood, Sweat & Sequins (Vér, veríték és flitter)

A film több ausztrál rúdtáncos életét mutatja be, ahogy harcolnak az előítéletekkel szemben és a Miss Pole Dance Australia címért. Ezek a táncosok igazi sportolók, akik megosztják a nézőkkel az álmaikat, és nyomon követhetjük ahogy azért küzdenek , hogy a legjobbak legyenek. Az 52 perces dokumentumfilmet a női rendező, Lou Quill készítette. 2013-ban sugározta az SBS ONE TV Australia, ezenkívül bemutatták Izraelben és Belgiumban is.


f3 presents Catherine Rose, Exotic Dance Instructor (Az f3 bemutatja Catherine Rose egzotikus tánctanárt)

A filmben Catherine bevezeti a nézőket oaklandi táncstúdiójába. Catherine - Kalifornia első egzotikus és rúdtánc stúdiójának tulajdonosa - betekintést enged, hogyan tanítja és biztatja tanítványait. Christie Goshe filmje egy dokumentumsorozat része, mely az Cotton Mill stúdióbeli f3 művészközösségről szól.


The Pole Dancing Scientist (A rúdtáncos tudós)

A rúdtáncos tudós egy fél órás, mindenki arcára mosolyt csaló dokumentumfilm, mely az ABC Australia megbízásából készült és egy férfiről szól, aki tudósból ünnepelt közönségkedvenccé válik a rúdtánc által…


Off the floor: The Rise of Contemporary Pole Dance (A föld felett: A kortárs rúdtánc felemelkedése)

Egy élharcos táncművész kitűzi céljául, hogy megváltoztatja az emberek rúdtáncról alkotott téves elképzeléseit, és létrehozza az első kortárs-modern rúdtánc társulatot, szembenézve az összes előítélettel. A filmet Matthew Celia és Katie Celia rendezte, a producer Sean Barney.


forrás: http://www.pdbloggers.com/2014/06/best-pole-dance-documentaries-and-trailers/
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése